Costadoro – expertul în producerea și prăjirea cafelei

costadoro

Fiecare ceașcă de cafea Costadoro are câte o poveste în spate: alegerea fiecărui bob de cafea, priceperea și dedicarea specialiștilor pentru fiecare fază a producției, experiența, cercetarea, inovația, entuziasmul și pasiunea. Acestea sunt ingredientele care creează aromele Costadoro. Recognoscibile instantaneu, dar mereu surprinzătoare.

Povestea companiei
Costadoro este un producător care ține vie pasiunea pentru cafeaua de calitate din 1890. Este vândută azi în peste 30 de țări și a devenit unul dintre principalii contribuitori la educația europeană pentru o cafea de foarte bună calitate. Compania a fost înființată la Torino și a fost de la bun început foarte atentă la toate detaliile producerii și prăjirii cafelei. În acele vremuri, exista un număr mic de experți în producerea și comerțul cu boabe de cafea, astfel că micul business a devenit destul de rapid un loc de referință, cu mare căutare și pentru retaileri. De-a lungul timpului, s-a dezvoltat continuu, câștigând o solidă reputație în lume. Costadoro și-a luat în serios rolul de lider pe piețele internaționale și a continuat să cerceteze în mod științific, să inoveze continuu în procesul de producție, să selecționeze și să combine cele mai bune boabe. Toate acestea pentru că: ”Scopul nostru este de a ne asigura că fiecare ceașcă cu cafea Costadoro oferă o experiență unică, încântătoare și memorabilă”, spun reprezentanții companiei. Dar în spatele acesteia este un proces lung, care începe cu selectarea celor mai bune materii prime, urmat de procese sofisticate de prăjire și care culminează cu cele mai bune echipamente și formare oferite pentru barista.
În prezent, Grupul Costadoro are mai multe subsidiare, în Anglia, Spania, Monaco și este distribuită în zeci de țări din lume.

Tehnologia Costadoro
Costadoro selecționează cu mare grijă materia primă și cumpără cafeaua verde direct în țările de origine, astfel încât să ofere clienților lor doar cele mai bune boabe. Fiecare achiziție se face în urma unor degustări la care participă o comisie formată din cel puțin 5 persoane. Fiecare bob este atent selectat și curățat și apoi trecut la procesul de prăjire.
Costadoro a fost prima companie din Italia care a folosit sortatorul optic SORTEX Z + 1BL de cafea prăjită, efectuând o scanare reală a tuturor boabelor: cele defecte sunt respinse, nu numai dacă nu îndeplinesc parametrii de culoare, dar și dacă nu sunt potrivite ca formă și dimensiune. Această alegere garantează un nivel de calitate de o excelență absolută.
Costadoro prăjește individual fiecare origine de cafea, aplicând timpii și temperaturile precise necesare pentru fiecare soi (18-20 minute la 210° – 225°C), astfel încât să se obțină un grad uniform de prăjire a fiecărei boabe, pentru un gust și aromă cât mai complete. Tehnologia utilizată de Costadoro este cea mai inovatoare de pe piață, menținând în același timp tradiția și grija pentru produsul final.

Ambalarea produselor
Costadoro are linii de ambalare complet automatizate și ambalaje speciale compostabile, cu supape de degazare unidirecționale pentru a elimina excesul de dioxid de carbon prezent în cafea și, în același timp, pentru a preveni pătrunderea oxigenului din exterior, care are un efect oxidant asupra cafelei. Toate acestea oferă garanția faptului că produsele și caracteristicile sunt perfect păstrate. Noul depozit Costadoro pentru produsele finite are deschideri mari în tavan pentru a asigura ventilație naturală necesară și are, de asemenea, iluminat zenital pentru a ajuta la economisirea energiei și protejarea mediului.

Academia Costadoro
În Academia Costadoro Coffee Lab, experții Costadoro, supranumiți și ”maești ai culturii cafelei” antrenează zilnic zeci de barista. Această cultură a cafelei pe care compania o creează, o dezvoltă, o și transmite, nu numai pentru a găsi produsul perfect, ci și pentru a forma barista, adevărați profesioniști ai cafelei.
Toată munca și eforturile companiei de a produce cafea în mod memorabil, a făcut din Costadoro o portavoce ”Made in Italy” a produsului care îi reprezintă poate cel mai bine pe italieni – cafeaua.

Cafeaua de specialitate
Cafeaua de specialitate Costadoro provine exclusiv din plantații omologate, crescute la altitudini mari și cu clasificări internaționale superioare. Este 100% Arabica și nu este amestecată cu sortimente provenite din alte regiuni. Speciality Coffee Association, forul internațional care oferă scoruri de calitate pentru cafeaua de specialitate, a notat unele dintre cafelele Costadoro cu punctaje de peste 80, ceea ce demonstrează că sunt cu adevărat speciale. Costadoro oferă șansa savurării cafelelor de specialitate provenite din cele mai bune plantații din lume: Etiopia, Mexic, Brazilia, Nicaragua, Columbia, Honduras, Indonezia. Fiecare dintre acestea își pun amprenta în mod direct asupra gustului și aromei cafelei pe care o vei savura și care nu va semăna cu nimic din ce ai băut până acum.

Costadoro în România
Aster Premium este importatorul oficial în România a brandului Costadoro. A început să comercializeze sortimentele de cafea Costadoro încă din anul 2017 atât pentru sectorul Horeca, dar și pentru publicul larg, prin intermediul magazinului online www.asterpremium.ro.
Studiază toate sortimentele de cafea Costadoro și bucură-te de experiența savurării unor cafele unice și greu de uitat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin continuarea navigarii, sunteți de acord cu utilizarea modulelor cookie.