Metode de preparare a cafelei

Majoritatea oamenilor știu despre cafea că trebuie să fie neagră, tare sau lungă, cu lapte sau frișcă. Iar după ce o consumă, spun doar că a fost bună sau nu și îi uită gustul instantaneu.Prepararea cafelei nu este doar o simplă apăsare pe buton, ci poate fi dusă la rang de artă. În funcție de ceea ce ți-ar dori să bei, să știi că poți opta pentru una dintre modalitățile de mai jos de preparare a cafelei:
Espresso

Dacă ești adeptul esențelor tari și amare, vei vrea un espresso intens și aromat, care în funcție de aparatul cu care este extras poate avea gust și aromă intense. Caracteristica specială a procesului espresso este ca procesul de preparare este foarte rapid – sub 30 secunde pentru o extracție bună – iar cafeaua are cu 18% mai puțină cofeină decât ale tipuri de extracții. Crema de culoarea caramelului, care se formează deasupra espresso-ului vorbește desăre calitatea lui..

cafea espresso
Chemex

Dacă nu ești genul minimalist și îți plac licorile limpezi cu o paletă largă de arome florale, fructate, condimentate, ierboase și diferite nuanțe, atunci îți recomandăm să optezi pentru o cafea extrasă prin chemex, o metodă manuală care îți oferă o altă experiență gustativă

Chemex-metoda de extractie a cafelei
Aeropress-ul

Un dispozitiv versatil, care prin intermediul presiunii manuale îți poate oferi cafele foarte concentrate sau foarte puțin intense, pe gustul fiecăruia..

Moka

O modalitate clasică de extracție la foc a cafelei, din care rezultă o cafea tare, intensă, concentrată și care prin rafinamentul extragerii, poate deveni extrem de savuroasă. Apa rece este plasată în compartimentul de jos al aparatului, iar prin procesul de fierbere se ridică printr-un tub central pentru a se vărsa peste pulberea de cafea, trece apoi prin filtru, ajunge în partea superioară. Aceasta metodă, cunoscuta drept filtrare, este foarte raspandită, iar rezultatul este foarte apropiat de espresso.

V 60

Sau cafeaua preparată la filtru este cea mai simplă modalitate de extracție a cafelei, dedicată celor care adoră licorile clare și autentice.

Cafeaua la ibric sau ”cezve”

Cum este denumit în Turcia și lumea arabă – este o metodă de preparare alternativă, care se face într-un recipient din cupru sau alamă, pus în nisip fierbinte sau pe flacără. Se aduce lent la punctul de fierbere, fără a o lăsa mai mult. Se obține astfel o băutură intensă și corpolentă. .

Cafeaua la rece

Pentru cei care adoră gustul dulceag al cafelei, fără a fi nevoie de adaos de zahăr, cafeaua extrasă la rece, la 0 grade, este răspunsul corect și bine aromat.

French press

Este una dintre cele mai simple modalități de obținere a unei cafele excelente la domiciliu, care are avantajul de a putea prepara o cantitate mai mare, până la cica 8 cești deodată. Un alt avantaj este că poți pune ușor french press-ul în orice bagaj și poți face oriunde ai fi o cafea bună.Rețeta perfectă de cafea obținută prin această metodă o afli însă după mai multe experimente și ”joc” cu dozajele.

French Press-metoda de extractie a cafelei
Napoletina

Cafetiera napolitană este ”strămoașa” cafetierei Mokka, apărută cu circa 20 de ani înaintea ei, pe la începutul secolului, evident, la Napoli. Inițial, recipientul era din argilă arsă, apoi s-a trecut la cupru și rămâne simbol al tradiției de preparare a unei cafele foarte tari.

Napoletana
Clever Dripper

Dispozitivul este o invenție relativ recentă și combină metodele de scufundare și de scurgere. În funcție de cantitatea de cafea măcinată folosită și de metoda de turnare a apei calde, poți alege intensitatea și cantitatea finală a băuturii. Cafeaua preparată la Clever este mai consistentă, și se situează între French Press şi V60. Nu are zaţ, dar are corp.

Syphon

Cea mai spectaculoasă modalitate de a face cafea este cea denumită Syphon. Este un dispozitiv format din două recipiente de sticlă ce se pot înfileta unul în altul și o sursă de căldură ce încălzește totul. Syphon este o metodă folosită de aproape 200 de ani, care generează arome diferite față de un espresso de pildă. Deci dacă vrei spectacol la masă, că ești la cafenea sau acasă, alege un Syphon. E o metodă brew, mai blândă cu papilele gustative și într-o cantitate suficient de mare pentru a fi savurată pe îndelete alături de povești plăcute.

Syphoon-metoda de extractie a cafelei

În magazinul online www.asterpremium.ro găsești mai multe soluții de extragere a cafelei, de la aparatele casnice, la cele pentru birouri sau cele destinate domeniului Horeca: https://asterpremium.ro/categorie/magazin-online/aparatedecafea. De asemenea, mai multe dintre cele enumerate mai sus: https://asterpremium.ro/categorie/speciality-coffee/top-gear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aster Premium
COOKIES. CE SUNT ŞI LA CE FOLOSESC?
1. CE SUNT MODULELE COOKIE?

Un modul cookie, cunoscut și ca un HTTP cookie, web cookie sau browser cookie este, de obicei, un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere. trimis de către un website și stocat în browser-ul web al utilizatorului atunci când utilizatorul navighează pe un website. Modulele cookie sunt complet “pasive” (nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului).

2. LA CE FOLOSESC MODULELE COOKIES?

Modulele cookie au fost proiectate ca un mod sigur pentru website-uri de a reține starea website-ului sau activitatea utilizatorului din trecut. Atunci când utilizatorul navighează pe același site din nou, informația păstrată de către modulul cookie poate fi folosită de website ca să anunțe website-ul de activitatea anterioară a utilizatorului. Modulele cookie pot include apăsarea anumitor butoane, logarea sau reținerea paginilor web vizitate de utilizator cu luni sau ani în urmă.

Unele module cookie sunt esenţiale pentru funcţionarea unor servicii, altele sunt utile pentru a strânge informaţii cu privire la folosirea website-ului. Unele module cookie sunt temporare, de exemplu pe parcursul unor campanii, şi vor dispărea când închizi browser-ul web, altele rămân în computer o perioadă mai lungă de timp.

Unele module cookie sunt necesare exclusiv pentru funcţionarea website-urilor, în timp ce altele sunt folosite pentru a îmbunătăţi activitatea şi experienţa utilizatorilor.

Diferitele tipuri de module cookie folosite pe website-uri pot fi: strict necesare (reţin ce a adăugat utilizatorul în coşul de cumpărături; reţin în ce etapă a comenzii se află utilizatorul), funcționale (reţin detaliile de conectare ale utilizatorului; siguranţa conexiunii atunci când acesta este conectat; asigură aspectul unitar al website-ului, oferă asistenţă prin mesagerie instant), de performanță (îmbunătăţesc performanţa site-ului web; îmbunătăţesc experienţa utilizatorului), de semnalare numite și targeting cookies (permit distribuirea şi aprecierea de conţinut; transmit informaţii către alte website-uri pentru a personaliza anunţurile publicitare).

3. CE OPȚIUNI AI ÎN LEGĂTURĂ CU COOKIE-URILE?

Reține totuși, că dacă ștergi cookie-urile sau refuzi să le accepți, este posibil să nu poți utiliza toate funcțiile pe care le oferim, nu vei putea să stochezi preferințele tale, iar unele dintre paginile noastre ar putea să nu fie afișate corect.