Espresso
Dacă ești adeptul esențelor tari și amare, vei vrea un espresso intens și aromat, care în funcție de aparatul cu care este extras poate avea gust și aromă intense. Caracteristica specială a procesului espresso este ca procesul de preparare este foarte rapid – sub 30 secunde pentru o extracție bună – iar cafeaua are cu 18% mai puțină cofeină decât ale tipuri de extracții. Crema de culoarea caramelului, care se formează deasupra espresso-ului vorbește desăre calitatea lui..
Chemex
Dacă nu ești genul minimalist și îți plac licorile limpezi cu o paletă largă de arome florale, fructate, condimentate, ierboase și diferite nuanțe, atunci îți recomandăm să optezi pentru o cafea extrasă prin chemex, o metodă manuală care îți oferă o altă experiență gustativă
Aeropress-ul
Un dispozitiv versatil, care prin intermediul presiunii manuale îți poate oferi cafele foarte concentrate sau foarte puțin intense, pe gustul fiecăruia..
Moka
O modalitate clasică de extracție la foc a cafelei, din care rezultă o cafea tare, intensă, concentrată și care prin rafinamentul extragerii, poate deveni extrem de savuroasă. Apa rece este plasată în compartimentul de jos al aparatului, iar prin procesul de fierbere se ridică printr-un tub central pentru a se vărsa peste pulberea de cafea, trece apoi prin filtru, ajunge în partea superioară. Aceasta metodă, cunoscuta drept filtrare, este foarte raspandită, iar rezultatul este foarte apropiat de espresso.
V 60
Sau cafeaua preparată la filtru este cea mai simplă modalitate de extracție a cafelei, dedicată celor care adoră licorile clare și autentice.
Cafeaua la ibric sau ”cezve”
Cum este denumit în Turcia și lumea arabă – este o metodă de preparare alternativă, care se face într-un recipient din cupru sau alamă, pus în nisip fierbinte sau pe flacără. Se aduce lent la punctul de fierbere, fără a o lăsa mai mult. Se obține astfel o băutură intensă și corpolentă. .
Cafeaua la rece
Pentru cei care adoră gustul dulceag al cafelei, fără a fi nevoie de adaos de zahăr, cafeaua extrasă la rece, la 0 grade, este răspunsul corect și bine aromat.
French press
Este una dintre cele mai simple modalități de obținere a unei cafele excelente la domiciliu, care are avantajul de a putea prepara o cantitate mai mare, până la cica 8 cești deodată. Un alt avantaj este că poți pune ușor french press-ul în orice bagaj și poți face oriunde ai fi o cafea bună.Rețeta perfectă de cafea obținută prin această metodă o afli însă după mai multe experimente și ”joc” cu dozajele.
Napoletina
Cafetiera napolitană este ”strămoașa” cafetierei Mokka, apărută cu circa 20 de ani înaintea ei, pe la începutul secolului, evident, la Napoli. Inițial, recipientul era din argilă arsă, apoi s-a trecut la cupru și rămâne simbol al tradiției de preparare a unei cafele foarte tari.
Clever Dripper
Dispozitivul este o invenție relativ recentă și combină metodele de scufundare și de scurgere. În funcție de cantitatea de cafea măcinată folosită și de metoda de turnare a apei calde, poți alege intensitatea și cantitatea finală a băuturii. Cafeaua preparată la Clever este mai consistentă, și se situează între French Press şi V60. Nu are zaţ, dar are corp.
Syphon
Cea mai spectaculoasă modalitate de a face cafea este cea denumită Syphon. Este un dispozitiv format din două recipiente de sticlă ce se pot înfileta unul în altul și o sursă de căldură ce încălzește totul. Syphon este o metodă folosită de aproape 200 de ani, care generează arome diferite față de un espresso de pildă. Deci dacă vrei spectacol la masă, că ești la cafenea sau acasă, alege un Syphon. E o metodă brew, mai blândă cu papilele gustative și într-o cantitate suficient de mare pentru a fi savurată pe îndelete alături de povești plăcute.
În magazinul online www.asterpremium.ro găsești mai multe soluții de extragere a cafelei, de la aparatele casnice, la cele pentru birouri sau cele destinate domeniului Horeca: https://asterpremium.ro/categorie/magazin-online/aparatedecafea. De asemenea, mai multe dintre cele enumerate mai sus: https://asterpremium.ro/categorie/speciality-coffee/top-gear.