Metode de preparare a cafelei

V 60 - metoda de extractie a cafelei
Majoritatea oamenilor știu despre cafea că trebuie să fie neagră, tare sau lungă, cu lapte sau frișcă. Iar după ce o consumă, spun doar că a fost bună sau nu și îi uită gustul instantaneu.Prepararea cafelei nu este doar o simplă apăsare pe buton, ci poate fi dusă la rang de artă. În funcție de ceea ce ți-ar dori să bei, să știi că poți opta pentru una dintre modalitățile de mai jos de preparare a cafelei:
Espresso

Dacă ești adeptul esențelor tari și amare, vei vrea un espresso intens și aromat, care în funcție de aparatul cu care este extras poate avea gust și aromă intense. Caracteristica specială a procesului espresso este ca procesul de preparare este foarte rapid – sub 30 secunde pentru o extracție bună – iar cafeaua are cu 18% mai puțină cofeină decât ale tipuri de extracții. Crema de culoarea caramelului, care se formează deasupra espresso-ului vorbește desăre calitatea lui..

cafea espresso
Chemex

Dacă nu ești genul minimalist și îți plac licorile limpezi cu o paletă largă de arome florale, fructate, condimentate, ierboase și diferite nuanțe, atunci îți recomandăm să optezi pentru o cafea extrasă prin chemex, o metodă manuală care îți oferă o altă experiență gustativă

Chemex-metoda de extractie a cafelei
Aeropress-ul

Un dispozitiv versatil, care prin intermediul presiunii manuale îți poate oferi cafele foarte concentrate sau foarte puțin intense, pe gustul fiecăruia..

Aeropress - metoda de extractie a cafelei
Moka

O modalitate clasică de extracție la foc a cafelei, din care rezultă o cafea tare, intensă, concentrată și care prin rafinamentul extragerii, poate deveni extrem de savuroasă. Apa rece este plasată în compartimentul de jos al aparatului, iar prin procesul de fierbere se ridică printr-un tub central pentru a se vărsa peste pulberea de cafea, trece apoi prin filtru, ajunge în partea superioară. Aceasta metodă, cunoscuta drept filtrare, este foarte raspandită, iar rezultatul este foarte apropiat de espresso.

Moka
V 60

Sau cafeaua preparată la filtru este cea mai simplă modalitate de extracție a cafelei, dedicată celor care adoră licorile clare și autentice.

V 60 - metoda de extractie a cafelei
Cafeaua la ibric sau ”cezve”

Cum este denumit în Turcia și lumea arabă – este o metodă de preparare alternativă, care se face într-un recipient din cupru sau alamă, pus în nisip fierbinte sau pe flacără. Se aduce lent la punctul de fierbere, fără a o lăsa mai mult. Se obține astfel o băutură intensă și corpolentă. .

Cafeaua la rece

Pentru cei care adoră gustul dulceag al cafelei, fără a fi nevoie de adaos de zahăr, cafeaua extrasă la rece, la 0 grade, este răspunsul corect și bine aromat.

Cafea la rece
French press

Este una dintre cele mai simple modalități de obținere a unei cafele excelente la domiciliu, care are avantajul de a putea prepara o cantitate mai mare, până la cica 8 cești deodată. Un alt avantaj este că poți pune ușor french press-ul în orice bagaj și poți face oriunde ai fi o cafea bună.Rețeta perfectă de cafea obținută prin această metodă o afli însă după mai multe experimente și ”joc” cu dozajele.

French Press-metoda de extractie a cafelei
Napoletina

Cafetiera napolitană este ”strămoașa” cafetierei Mokka, apărută cu circa 20 de ani înaintea ei, pe la începutul secolului, evident, la Napoli. Inițial, recipientul era din argilă arsă, apoi s-a trecut la cupru și rămâne simbol al tradiției de preparare a unei cafele foarte tari.

Napoletana
Clever Dripper

Dispozitivul este o invenție relativ recentă și combină metodele de scufundare și de scurgere. În funcție de cantitatea de cafea măcinată folosită și de metoda de turnare a apei calde, poți alege intensitatea și cantitatea finală a băuturii. Cafeaua preparată la Clever este mai consistentă, și se situează între French Press şi V60. Nu are zaţ, dar are corp.

Clever Dripper-metoda de extractie a cafelei
Syphon

Cea mai spectaculoasă modalitate de a face cafea este cea denumită Syphon. Este un dispozitiv format din două recipiente de sticlă ce se pot înfileta unul în altul și o sursă de căldură ce încălzește totul. Syphon este o metodă folosită de aproape 200 de ani, care generează arome diferite față de un espresso de pildă. Deci dacă vrei spectacol la masă, că ești la cafenea sau acasă, alege un Syphon. E o metodă brew, mai blândă cu papilele gustative și într-o cantitate suficient de mare pentru a fi savurată pe îndelete alături de povești plăcute.

Syphoon-metoda de extractie a cafelei

În magazinul online www.asterpremium.ro găsești mai multe soluții de extragere a cafelei, de la aparatele casnice, la cele pentru birouri sau cele destinate domeniului Horeca: https://asterpremium.ro/categorie/magazin-online/aparatedecafea. De asemenea, mai multe dintre cele enumerate mai sus: https://asterpremium.ro/categorie/speciality-coffee/top-gear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin continuarea navigarii, sunteți de acord cu utilizarea modulelor cookie.