Pachet cafea de specialitate Costadoro 3x200g
199,74 lei 159,79 lei
Pachetul conține 3 tipuri de cafea de specialitate Costadoro: Brasile Pieter, Uganda Elgon, Costa Rica La Pastora
În stoc
Pachetul conține 3 tipuri de cafea de specialitate Costadoro: Brasile Pieter, Uganda Elgon, Costa Rica La Pastora
Brasile Pieter este o *cafea de specialitate Costadoro din Regiunea Mogiana, care in extractiile de espresso da un gust cu note de vin, compot de fructe de padure, bergamota.
O cafea specială care își ia numele de la fermierul său: Pieter Johannes Marie Keijsers, un olandez care s-a mutat în Brazilia în anii 1990 pentru a face un stagiu și a devenit interesat de agroalimentare. A crezut în visul său și a investit în producția de cafea într-o regiune tradițională unde și-a achiziționat o proprietate și de atunci încearcă să îmbunătățească calitatea, prin implementarea culturilor umbrite și dezvoltarea proceselor de fermentație.
Brazilia Pieter este produs în regiunea Mogiana, care se întinde de-a lungul graniței dintre São Paulo și Minas Gerais, unde sunt produse cele mai dulci și mai structurate vinuri naturale din Brazilia.
Regiunea se mândrește cu 3.500 de fermieri care cultivă o suprafață totală de 202.000 de hectare. Aici ia naștere o cafea care, datorită metodei naturale de prelucrare, amintește de celebrul vin.
Umberto și Carlotta (respectiv șeful cercetării mărfurilor și șeful calității Costadoro) s-au îndrăgostit de această cafea în august, în timp ce călătoreau prin Brazilia pentru a descoperi cele mai bune cafele.
Țara: Brasile
Regiunea: Mogiana
Soi Arabica: Catigua
Altitudine: 980-1.000 M S.L.M.
Cantitate: 200 G
Sentori: Vin, compot de fructe de pădure, bergamotă
Proces: Natural
Score: 87
Metoda De Extracție: Espresso
Eliminarea Ambalajului: Hârtie
Uganda Elgon este o *cafea de specialitate Costadoro din regiunea Mount Elgon, care în extracțiile de espresso dă un gust cu note de cireșe, piersici și miere.
Nativii ugandezi Elgon cred că pe Muntele Elgon trăiește o zeitate, mult dincolo de locul unde se aventurează oamenii și care, când este fericită, aduce ploaia pe câmpurile de la poalele muntelui.
Într-adevăr, aceste dealuri verzi și fertile sunt un teritoriu aproape divin pentru producerea unor cafele spectaculoase.
Kyagalanyi este o cooperativă care exploatează acest potențial și le permite micilor fermieri să participe la piață.
În Uganda, operează trei stații de spălare durabile pentru Arabica, toate certificate UTZ.
Cea mai mare dintre aceste stații de spălare este situată în regiunea Mount Elgon, un program care încorporează infrastructura de procesare și servicii de extindere a agriculturii.
Unul dintre domeniile cheie acoperite de program este Gibuzale.
Situată la 1.900 de metri deasupra nivelului mării, stația de spălat Gibuzale este cea mai înaltă și cea mai îndepărtată dintre cele operate de Kyagalanyi.
934 de mici fermieri din toată regiunea livrează aici cireșele de cafea.
Aproximativ 270 de mici producători au livrat cireșele pentru acest lot specific de Gibuzale.
Țara: Uganda
Regiunea: Elgon
Soi Arabica: Castillo
Altitudine: 1.77-2.200 M S.L.M.
Cantitate: 200 G
Sentori: Cireșe, piersici, miere
Proces: Spălat
Score: 84,5
Metoda De Extracție: Espresso
Eliminarea Ambalajului: Hârtie
Costa Rica La Pastora este o *cafea de specialitate Costadoro din Regiunea Tarrazù, care în extracțiile de espresso oferă un gust cu note de ceai negru, alune și biscuiți.
Costa Rica noastră provine de la Cooperativa Tarrazu RL, cu sediul în Tarrazù, în regiunea centrală a țării.
Cooperativa a fost fondată în 1960 de uniunea a 228 de mici fermieri.
În condiții climatice și de sol ideale pentru cultivarea unei cafele speciale. Majoritatea plantațiilor se nasc la umbra copacilor înalți tipici zonei.
Boabele sunt culese de muncitori și transportate la fabricile de procesare pentru a fi spălate și pentru a îndepărta pulpa din jurul drupei.
După aceea, boabele sunt apoi așezate să se usuce la soare, apoi sortate după mărime și formă.
O băutură caracterizată prin note surprinzătoare de ceai negru, alune și biscuiți, dulci și învăluitoare.
Țara: Costa Rica
Regiunea: Tarazzu
Soi Arabica: Caturra, Catuai
Altitudine: 1.400-1.600 M S.L.M.
Cantitate: 200 G
Sentori: Ceai negru, alune, biscuiți
Proces: Spălat
Score: 86
Eliminarea Ambalajului: Hârtie
*O cafea de specialitate care trebuie definită ca atare, trebuie să primească un scor de degustare de cel puțin 80 de puncte din 100, în timpul evaluării pe plantație de către degustători experți și calificați.
O cafea de specialitate are caracteristici pozitive și recunoscute, care o fac o cafea unică.
Greutate | 0,20 kg |
---|---|
Dimensiuni | 16 × 3 × 26 cm |
Tip | Origine de specialitate |
Tip cafea | |
Producător | Costadoro |
Amestec cafea | |
Conținut cofeină | |
Compatibilitate | Espresso |
Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.
S-ar putea să-ți placă și…
Magazin online
Magazin online
Magazin online
Recenzii
Nu există recenzii până acum.