V60 Dripper Hario 02 Ceramica
136,70 lei
V60 este sistemul antic de extracție a cafelei cu filtru care folosește V60 Dripper, care a primit această denumire datorită unghiului particular al laturilor filtrului. V60 are o formă conică pentru stratificarea mai profundă a cafelei, care ajută la obținerea unei arome mai bogate. Ceramica rafinată și frumusețea funcțională a produsului V60 creează un contrast uimitor între tradițional și modern.
Stoc epuizat
Termenul “brewing” cuprinde lumea variată și fascinantă a cafelei cu filtru, adică diferite metode de extragere a cafelei prin percolare sau infuzie.
De exemplu, cafeaua filtrantă (care rămâne una dintre cele mai vechi metode de extracție a cafelei, dar care în ultimii ani începe să se bucure de o viață nouă și considerată de mulți tineri drept o adevărată nouă modă) se bazează pe tehnica de percolare, care este trecerea unui lichid printr-o masă poroasă.
Primele instrumente utilizate pentru această operațiune au fost cârpele de in. Revoluția cafelei cu filtru a început cu o gospodină din Dresda pe nume Melitta Bentz. În loc să folosească pânza obișnuită de in ca filtru, întreprinzătoarea Melitta a folosit o foaie de hârtie luată din caietul fiului ei, obținând un rezultat surprinzător.
Mod de utilizare
- Se cântărește, se macină cafeaua și se pregătește pentru filtrare.
Se cântăresc boabele de cafea și se pisează până se obține o pulbere cu granulație grosieră. Spălați filtrul V60 Dripper cu apă fierbinte, golind cupa când procesul este finalizat. - Introducerea cafelei și procesul de ”blooming”
După ce așezați ceașca pe cântar, introduceți pudra de cafea în filtru (12 g pentru ceașca de 200 ml). Începeți să turnați apă fierbinte (filtrată sau îmbuteliată) la 92 ° – 95 ° pe cafea cu mișcări circulare, lăsând preparatul la infuzat 30 de secunde: este faza de ”blooming”, în timpul căreia cafeaua începe să-și exprime toate aromele și mirosurile. Turnați apa rapid pentru o aromă ușoară sau încet pentru o cafea bogată. - Finalizarea filtrării și servirea
Continuați să turnați apă fierbinte, creând „turbulențe” prin mișcări circulare ale mâinii. Odată ce ml de apă și percolarea sunt terminate, scoateți picurătorul V60 cu filtrul și serviți cafeaua direct în pahar. Puteți personaliza cafeaua în funcție de preferințe, cu diferite arome sau zaharuri.
Procesul durează 6/8 minute.
Greutate | 0,4 kg |
---|---|
Dimensiuni | 0,12 × 0,14 × 0,102 cm |
Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.
S-ar putea să-ți placă și…
Produse similare
Magazin online
Recenzii
Nu există recenzii până acum.